Over EDUCOM

EDUCOM is opgericht door Ton de Rooij. Aanvankelijk was het de bedoeling dat EDUCOM zich uitsluitend zou richten op het geven van onderwijs. Al snel groeiden de activiteiten uit tot:
  • - het schrijven van boeken
  • - het ontwikkelen van en examineren bij examens
  • - het geven van opleidingen
  • - het ontwikkelen van opleidingen
In 2018 is hier bijgekomen het uitgeven van boeken.

EDUCOM is gevestigd in Woerden. Woerden ligt centraal waardoor een goede bereikbaarheid ontstaat. Hierdoor komen uit een groot deel van Nederland deelnemers naar EDUCOM voor de open rooster workshops.


iets over Ton de Rooij

Ton de Rooij is op de Universiteit van Amsterdam opgeleid tot bedrijfseconoom, met onder andere als specialisatie administratieve organisatie. Na zijn studie is hij voordat hij EDUCOM oprichtte nog enige tijd op de universiteit werkzaam geweest als wetenschappelijk medewerker.

Hij heeft een aantal boeken geschreven, die in de workshops datamodeling / informatie-analyse volgens het ER-model, requirements specificeren, data warehouses en business intelligence, datamodeling / informatie-analyse volgens NIAM, data modelleren voor Business Intelligence, Database Technologie en Ontwerp, en SQL gebruikt worden.

Hij is in de praktijk bezig op allerlei gebieden. Voor de oprichting van EDUCOM ontwikkelde hij programmatuur voor een query taal, een mailingsysteem en een offertesysteem. Zelfs ontwikkelde hij de besturingssoftware voor een waterzuiveringsinstallatie. Behalve met lesgeven is hij ook inhoudelijk bezig. Hij maakt allerlei analyses en functionele specificaties voor zowel het bedrijfsleven als overheid. Hij is informatiearchitect. Hij is inhoudelijk betrokken geweest bij softwaretransities in de autolease branche. Hij heeft als informatiearchitect begeleiding gedaan bij het integreren van twee autoleasemaatschappijen. Hij ontwikkelt en geeft vele workshops en cursussen. Hij begeleidt automatiseringsprojecten als onafhankelijk deskundige.